”Bardağın dolu kısmını görüyorsan; boş kısmını, boş kısmını görüyorsan; dolu kısmını ihmal etme!”

Böylelikle, yeni hayat felsefemi hemen yukarıda sizlere açıklamış oldum. İnsan denilen canlı sizce de çok tuhaf değil mi? Eğer hayatı bir bardağa benzetecek olursak ve bu bardağın sadece yarısı su dolu olacaksa, biz hep boş kısmına odaklanırız. Çünkü insan hep sahip olamadıklarına ya da eksik olduğu konulara odaklanır. Komik. Halbuki dolu olan kısmında bulunan cevherin farkında değildir.

Açık konuşayım, sizlere burada son zamanların modası olan; ‘’Yaşam Koçu’’ gibi konularda zırvalamalar yapmayacağım. Çünkü bir insanın en önemli koçu; kendisidir. Gelin sizle bir konuda anlaşalım; siz istemediğiniz sürece, hayatınıza yol göstermesi için aldığınız profesyonel ya da non-profesyonel insanlar bir işe yaramayacaktır.

Kendimden örnek vermem gerekirse, daha önce ki yazımda bahsetmiştim. Sevdiğim arkadaşlarım en büyük destekçimdi. Sadece yanımda olsalar bile harekete geçmeye pek hazır hissetmiyordum. Ta ki karar verene kadar. Yani iş bende bitiyordu. Değişim siz isterseniz olurdu. Kimseyi değiştiremeyeceğiniz gibi kimse de sizi değiştiremezdi. Bu yüzden size 3 adımdan bahsedeceğim. Bu adımları bildiğinize eminim ama fark edeceksiniz ki bilinmesine rağmen uygulan(a)mıyor.

İlk Adım: KARAR VERMEK. Buna istemek de diyebiliriz. İstediğin konudan emin olmalısın. Bunu gerçekten istiyor musun? İkinci Adım: İNANMAK. Hepimizin bildiği bir söz vardır: ‘’İnanmak, başarmanın yarısıdır.’’ Bu söz gerçekten çok doğru. İnsan hayal ettiği, inandığı her şeyi gerçekleştirebilecek bir güce sahiptir. Bu yüzden unutmayın; aklınızdan geçen her şeyi gerçekleştirme gücüne sahipsiniz. Eğer yapamıyorsanız, sadece yeteri kadar inanmıyorsunuzdur. Son Adım: HAREKETE GEÇMEK. Bir şeye karar verdiniz, onu çok istiyorsunuz. Ve baktığınızda onu elde edeceğinize inanıyorsunuz. Bitti mi? Tabii ki de hayır! Ona sahip olabilmek için ne yaptınız?  Eğer siz çaba göstermezseniz, elde edemez ve sonuç alamazsınız.

İşte bu yüzden değişim öncelikli olarak sizde başlıyor. BEN; karar verdim, inandım ve harekete geçtim. Şimdi ise yolun başından size yazıyorum. Burası çok güzel, gelsenize! 🙂

p.s. Serinin devamı pek yakında!